VerjaardagenWoensd: 6 Julij 54. Van daag is Katrina jarig, zij heeft van Tante een koek, van mij een prenteboekje, van Sina een schootje en van Menno een ruikertje gekregen.
Wij Dirk, Samuel, Katrina, Sina en ik hebben vandaag naar ’t Oudeschild geweest om Vader af te halen, wij hebben bij Keetje Bakker in huis geweest, doch Vader kwam nog niet, toen zijn wij weer naar den Burg gegaan, en toen wij te huis kwamen hebben wij chocolade gedronken.
Om 10 uur is Vader eindelijk gekomen en wij hebben koek, sigaren van chocolade, een boekje voor Katrina en een armsbank voor mij gekregen; Vader [heeft] ook een aardig plantje medegenomen.

Zaturd: 24 Sept: 1853. Van daag is Samuel jarig; hij heeft van Vader een boekje, van Tante Martha een Portemonnaie, van Tante Geeke een koek, van Aafje een zakje met lekkers, van Dirk een Mesje, van mij een zakje met Allerhande en van Katrina een Ruikertje gekregen.

Zond: 9 Oct: 1853. Het is van daag Avondmaal aan den Burg geweest; van daag is Monsieur jarig, wij hebben hem zamen een Moderateur lamp gegeven; wij werden getracteerd op koffij met koekjes en wijn met koekjes; wij hebben de nieuwe school ook gezien.

Zond: 16 Oct: 1853. Van daag is Dirk jarig geweest, hij heeft van Tante een zakje met lekkers, van Aafje een mooi porseleinen kommetje, van mij een sucade koek, van Samuel een Pennehouder met 13 pennen en van Sina een zakje met Allerhande gekregen.

Zondag 6 Nov: 1853. Van daag is Aafje jarig; ik heb haar een paar kousen gegeven.

Vrijd: 11 Nov: 1853. Van daag is Tante Martha jarig.

Woensd: 11 Januarij 1854. Van daag is Menno jarig, hij heeft van morgen op zijn jarigheid van Vader een pen, potlood, griffel en Schrijfboekje, van Tante een zakje met lekkers, van Aafje een Abcboekje, en van mij en Sina prenten.- Van daag is Adriana Vrendenberg bij ons geweest te spelen.

Maand: 16 Januarij 1854. Van daag is Tante Mietje jarig.

Zondag 5 Feb: 1854. Van daag ben ik jarig; van Tante heb ik een zakje met lekkers gekregen, en van mijne broêrs en zusters een naaikistje met al het toebehorende.
Van middag heb ik Theodora en Emilia Bok, en Betje en Adriana Vrendenberg bij mij gehad; wij hebben eerst theegedronken, en daarna hebben wij de geheele tijd gespeeld, en ’s avonds hebben wij chocolade met boterhammen gehad.

Dingsd: 7 Feb: 1854. Van morgen met koffijtijd is Aafje naar Coksdorp gegaan, want haar vader is morgen jarig.

Dingsd: 28 Feb: 1854. Van daag is Tante ‘s vader jarig.

Maand: 6 Maart 1854. Van daag is Oom Juriaan jarig.

Vrijdag 17 Maart 1854. Van daag is Sina jarig geweest; zij heeft op haar jarigheid 2 Prenten, een Tandeschuijertje, een Rekenboekje, een t
innen Kroes, koek, een Schootje, een zakje met lekkers gekregen en een Dagboekje.

Dingsd: 18 April 1854. Van middag om 5 uren zijn Katrina en Sina op de jarigheid van Margo Keijser geweest.

Zaturd: 3 Junij 1854. Van daag is Vader jarig geweest, hij heeft van Dirk een Krans, van Samuel een Ruiker, en van mij een koek gekregen.

Zaturd: 1 Julij 1854. Van daag is Tante jarig geweest; van Katrina heeft zij een mesje gekregen en van Sina een zakje met lekkers.

Dond: 6 Julij 1854. Van daag is Katrina jarig geweest; zij heeft op haar verjaring een houten mandje, een kaartje, waarop een borduurpennetje, een schaartje, een naaldekokertje en een haakpennetje is, een koek en twee zakjes met lekkers.

Zondag 24 Sept: 1854. Van daag is Samuel jarig geweest; hij heeft van Vader een rood zyden knoopdasje met witte Randen gekregen, van Dirk een groot prentenboek, van mij een pennekoker, van Katrina een koek, van Sina een zakje met allerhande, en van Menno een zakje met muisjes; zooeven hebben wy Salymelk gedronken.


Terug naar de vorige bladzij